وبلاگ

آموزش کار با مولتی‌ متر

تیر 16, 1403

مولتی متر دیجیتال ابزاری ضروری برای تست، عیب یابی و عیب یابی مدارها، قطعات و دستگاه های الکتریکی می باشد. اولین مولتی متر دیجیتال در اواخر دهه 1970 معرفی شد و نسبت به مترهای آنالوگ سوزنی قدیمی بسیار دقیق تر و قابل اعتمادتر بود. در درجه اول برای اندازه گیری ولتاژ (ولت)، جریان (آمپر) و مقاومت (اهم) استفاده می شود. اما این تنها قسمت خلاصه ای از این ابزار شگفت‌آور مفید است که می تواند انجام دهد. برای خرید مولتی متر با بهترین قیمت و محبوب ترین برندها مانند ویکتور، هیوکی، فلوک، پیک متر و … به سایت مولتی متر (دیجی قطعه) مراجعه کنید.

 

روش کار با مولتی متر 

در مرحله اول از عدم وجود جریان در دستگاه یا مداری که می خواهید تست کنید مطمین شوید. در ابتدا پراب مشکی را به پورت COM و پراب قرمز رنگ را به پورت که علامت اهم یا ولت دارد متصل کنید . سپس مولتی متر را روشن کرده بدین صورت که اگر میخواهید ولتاژ متناوب AC را اندازه گیری کنید، سلکتور را بر روی V~  قرار داده و سر پراب قرمز را به نقطه ای که ولتاژ دارد اتصال دهید و سر پراب مشکی را به محلی که گراند یا زمین است اتصال دهید، بدین صورت حال شما می توانید ولتاژ متناوب مورد نظر را اندازه گیری کنید. برای اندازه گیری ولتاژ DC، سلکتور را بر روی V— قرار داده و به همان صورت که ولتاژ متناوب را اندازه گیری کردید، ولتاژ DC  هم اندازه گیری کنید.

توجه داشته باشید که محدوده ولتاژ را روی ولتاژی بالاتر از حد انتظار تنظیم کنید. اگر محدوده ولتاژ را خیلی پایین تنظیم کنید، خواندن مقدار دقیقی دریافت نخواهید کرد. به اعداد روی صفحه نگاه کنید و سلکتور را به نحوی انتخاب کنید که به ولتاژ مورد انتظار چیزی که اندازه‌گیری می‌کنید نزدیک‌ترین باشد، در حالی که همچنان بالاتر از آن ولتاژ است.

برای مثال، اگر باتری 12 ولتی را اندازه می‌گیرید و روی مولتی‌متر تنظیمات 2 ولت و 20 ولت وجود دارد، سلکتور را روی 20 ولت قرار دهید.

اگر ولتاژ اعدادی را که می خوانید نمی دانید، کافی است مولتی متر را روی بالاترین درجه ولتاژ خود تنظیم کنید.

البته در مولتی مترهای جدید نیازی به تنظیم کردن کردن در رنج های مختلف برای اندازه گیری مقدار مورد نظرتان نیست و چرخاندن سلکتور بر روی همان مولفه مشخص کافی می باشد.

مثال دیگر برای تست ولتاژ با مولتی متر

پراب ها را به هر دو طرف بار یا منبع تغذیه بچسبانید. برای مثال، نوک پراب مشکی را قسمت منفی باتری و نوک پراب قرمز را به قسمت مثبت باتری اتصال دهید. اگر مطمئن نیستید که کدام انتهای مثبت و کدام یک منفی است، سعی کنید یک پراب در هر انتهای هر سمت  قرار دهید و ببینید مولتی متر چه مقداری یا نشانه ای را نشان می دهد. برای جلوگیری از شوک، انگشتان خود را از نوک پراب ها دور نگه دارید. از تماس پروب ها با یکدیگر جلوگیری کنید ممکن است باعث اتصال کوتاه شود و احتمالاً در ولتاژهای بالا باعث آتش سوزی و سوختن مولتی متر می شود. همیشه از پروب ها با سرپوش های محافظ مخصوص نگهداری کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
فروشگاه
علاقه مندی
0 موارد محصول
حساب کاربری